Butch Vig producet nieuwe Foo Fighters, 20 jaar na Nevermind

Dave Grohl kondigt een nieuwe Foo Fightersplaat aan en die zou er, luidens de el simpatico van de rock, al eind dit jaar moeten komen. Verrassend nieuws vinden wij, want stond er ook geen opvolger voor het debuut van The Crooked Vultures in de steigers?

Geen bezwaar blijkbaar voor Grohl, die ook enige symboliek aan deze zevende Fooplaat verbindt. Butch Vig zal ‘m namelijk producen en dat – verjaardagen zijn er om ze te vieren – bijna twintig jaar na Nevermind. Vig komt echter niet zomaar de taart aansnijden, hij zat ook al achter de knoppen voor huidige single “Wheels”.

Intussen zijn Grohl en de zijnen – kent ú de namen van de andere groepsleden? – al aan de opname van demo’s begonnen. Demo’s voor songs die niet in de lijn van het gezapige “Wheels” zouden liggen. “I think this could be our heaviest album yet,” tekende Rolling Stone op. Opnieuw verrassend want op haar twee vorige albums zette Foo Fighters toch duidelijk een stap richting meer zeemzoete poprock.

De nieuwe plaat zal ook vergezeld gaan van een documentaire over de band die haar zestienjarige bestaan omspant. En als toetje krijgt u er nog een dvd over de opnames van deze nog titelloze zevende bij.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 × 2 =