Billy Corgan houdt opnieuw audities

Smashing Pumpkins ligt behoorlijk op apegapen, maar aan frontman Billy Corgan zal het niet gelegen hebben. De lijzige kale hield vorig jaar al open audities in zijn zoektocht naar een nieuwe drummer, nu doet hij hetzelfde in de hoop een basgitarist en een keyboardspeler te vinden.

Smashing Pumpkins lijkt al lang geen ‘groep’ meer. Waar is de tijd dat James Iha, D’Arcy, Melissa Auf der Maur en Jimmy Chamberlin nog gewoon het personeel uitmaakten? Allen verlieten ze de band om zich op andere projecten te concentreren. Corgan bleef achter, ontbond de Pumpkins, probeerde met Zwan iets nieuw op poten te zetten, mislukte daarin, bracht een slechte soloplaat uit en keerde uiteindelijk samen met Chamberlin terug naar de merknaam waarmee hij in de jaren ’90 zo veel succes had vergaard.

Diezelfde Chamberlin verliet vorig jaar echter opnieuw de band en Corgan ging via open audities op zoek naar een nieuwe drummer, die hij vond in Mike Byrne. Nu bassiste Ginger Pooley nog geen jaar na Chamberlin’s vertrek aankondigt zich full-time op haar gezin te willen concentreren mag Corgan alweer in de jurystoel plaatsnemen.

Zelf geïnteresseerd? Waag uw kans via pumpkinsbass@gmail.com of pumpkinskeys@gmail.com. Good luck!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

20 − vijf =