Arquettes zet zich terug op de kaart

In de onophoudelijke maalstroom van Belgische releases die de eerste maanden van dit jaar over ons heen komt denderen is het drummen voor enige artist exposure. Zo kondigt nu ook het Gentse viertal Arquettes haar debuutplaat aan. Nog net op tijd is dat om het reeds afkoelende ijzer te smeden.

Arquettes debuteerde officieel al eind 2007 met een gesmaakte e.p. die bol stond van de betere rammelrock. De groep had de wind in de zeilen en het was uitkijken naar een eerste volwaardige plaat. Die komt er echter pas na de zomer, bijna drie jaar na die eerste worp, en net op tijd voor de groep om zichzelf opnieuw op de kaart te zetten.

De samenwerking met de Franse producer Stéphane Briat duidt er misschien op dat er in die drie jaar een koerswijziging heeft plaatsgevonden in het Arquettesgeluid. Briat is immers niet bekend omwille van zijn rammelrockproducties, maar wel door zijn werk met de indiepoppers van Phoenix en de meer op de dansvloer mikkende tunes van Alex Gopher en Etienne De Crécy.

Of de nieuwe nummers van Arquettes diezelfde french touch zullen ondergaan, komen we misschien volgende maand al te weten. Ergens in april wordt immers een vooruitgeschoven single uit die nieuwe plaat verwacht.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 1 =