Iron Maiden perst al zijn vijftiende plaat

De metalwereld schudt weer een beetje, want de legenden van Iron Maiden hebben 4 jaar na A Matter of Life and Death weer een nieuw album uit de grond gestampt. We mogen The Final Frontier in de rekken verwachten aan het einde van de zomer.

Hun vorige album dateert van 2006. Slechts vier jaar zit er tussen A Matter of Life and Death en het toekomstige The Final Frontier. Voor metallegenden Iron Maiden is dat nochtans de grootste tijdspanne ooit in hun indrukwekkende platengeschiedenis; The Final Frontier zal al hun vijftiende studio-album in dertig jaar zijn. Tot nu toe hebben ze niet minder dan tachtig miljoen platen over de toonbank laten razen.

Aan de release van de nieuwe plaat, koppelen ze ook nog hun meest extensieve Noord-Amerikaanse tour ooit, The Final Frontier World Tour, samen met Dream Theater. Die tour vindt plaats net voor de officiële release, om het publiek als het ware een live preview te geven. “We really wanted to get out and play some shows before the release of the new album later this year, so we thought what better way to kick off the tour than by going back to Canada and the USA where fans gave us such a fantastic reception during our last tour in 2008”, aldus zanger Bruce Dickinson.

Maar niet getreurd, na de release van The Final Frontier, zullen ze ook Europa bezoeken voor enkele grote festivalsites en stadionoptredens. Wie ze zeker niet willen teleurstellen, zijn de fans. Het management van Iron Maiden werkt daarom samen met Live Nation aan een systeem van papierloze tickets, om er zo voor te zorgen dat de echte fans zich niet overbetalen of laten oplichten.

Die shows zullen weer een geweldig spektakel zijn, in combinatie met nieuwe plaat The Final Frontier. Verwacht u aan lichtshows en een spectaculair podium. Binnenkort volgen meer concrete Europese data, voorlopig zijn er nog geen Belgische bekend.

Tracklisting:

  1. Beyond The Eyes Can See
  2. Where No Man Has Gone Before
  3. Higher And Faster
  4. The Antagonist
  5. Longing For Heaven
  6. Murky Space Race
  7. Catastrophe Of A Thousand Light Years
  8. The Final Frontier

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 + 7 =