Drummer van Sonic Youth heeft nieuwe band

Steve Shelley, de drummer van Sonic Youth, heeft een nieuwe band opgericht. Samen met leden van Ministry, Nachtmystium en White/Light vormt hij The High Confessions. Deze zomer nog komt hun allereerste album Turning Lead Into Gold With the High Confessions uit.

Metallabel Relapse Records had gisteren de eer om aan te kondigen dat The High Confessions bij hen heeft getekend. The High Confessions is de nieuwe band rond Sonic Youth drummer Steve Shelley, Industrial legende Chris Connely (Ministry, Revolting Cocks, Killing Joke), Sanford Parker (Nachtmystium, Minsk, Buried At Sea) en Jeremy Lemos van White/Light (en van Jim O’Rourke, Stereolab, Smog en Bill Callahan).

Hoewel er nog geen nummers te horen zijn op de MySpace-pagina van de band, kunnen we het debuutalbum van viertal, Turning Lead into Gold with the High Confessions, deze zomer al verwachten. Relapse beschrijft de sound van de nieuwe superband alvast als “a real heavy, psychedelic rock.”

Check goddeau.com regelmatig voor meer nieuwtjes over The High Confessions.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf + 1 =