Rammstein, Green Day en The Prodigy sluiten Pinkpop af

Zonder persconferentie/launchfeestje kan men bij de noorderburen tegenwoordig geen festivalseizoen meer beginnen en dus werd vanmiddag het jaarlijkse Pinkpopfestival weer met bombarie aangekondigd, al waren al een aantal namen ‘gelekt’. De headliners van het driedaagse festival dat dit jaar maar weer eens een week na Pinksteren wordt gehouden zijn oudgedienden Rammstein, Green Day en The Prodigy.

De 41e editie zal ook dit jaar van vrijdag 28 mei tot en met zondag 30 mei de voormalige renbaan in het Nederlandse Landgraaf bezetten. Die week later dit jaar was overigens niet de beste zet van Pinkpop baas Jan Smeets, Rock Am Ring is dit jaar immers nog een week later en daar komen de grote prijsbeesten wel op af. Vrijdag opent zoals gewoonlijk de Nu Of Nooit winnaar – de Nederlands-Limburgse variant van de Rock Rally – het festival, dit jaar is dat Sungrazer. Daarna is het aan de bekendere namen. Voor uw gemak hier de 29 acts met bijbehorende datum die vandaag bekend werden gemaakt:

Vrijdag 28 mei:

 • Rammstein
 • Kasabian
 • Gossip
 • Paolo Nutini
 • The Temper Trap
 • Sungrazer

Zaterdag 29 mei:

 • Green Day
 • Editors
 • Mando Diao
 • Moke (inclusief het Metropole Orkest)
 • John Mayer
 • Triggerfinger
 • Destine
 • 2 Many DJ’s
 • Biffy Clyro
 • Kitty, Daisy & Lewis
 • Caro Emerald

Zondag 30 mei:

 • The Prodigy
 • Mika
 • Skunk Anansie
 • Danko Jones
 • Pink
 • Pixies
 • Wolfmother
 • Kate Nash
 • Gogol Bordello
 • Florence & The Machine
 • Yeasayer
 • DeWolff

De resterende tien acts zullen de komende weken uit de doeken gedaan worden. Kaarten zijn in de voorverkoop €75 per dag en €140 (inclusief camping) voor het hele weekend. In ons land zijn de tickets via Giga Swing in Hasselt en de FNAC te verkrijgen.

Zo, de festivals beginnen allemaal vorm te krijgen, nu het groene gras nog!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × vier =