Kevin Costner maakt liever muziek dan films

We kennen hem al van films als “Dances With Wolves”, “Robin Hood” en “The Bodyguard”, maar acteur Kevin Costner stort zich de laatste jaren meer en meer op de muziek. In 2008 brachten hij en zijn band Modern West Untold Truths uit, op 1 maart volgt Turn It On.

Voordat hij grote successen bereikte als acteur, director en producer, had Costner een grote liefde voor muziek. In 1988 richtte hij zelfs met John Coinman de band Roving Boy op. Zijn acteercarrière kwam echter in een stroomversnelling terecht, waardoor hij minder tijd had voor musiceren en het uiteindelijk moest opgeven.

Het was de vrouw van Costner die het nodige aanporren deed om hem met Coinman in 2005 een nieuwe band te doen vormen: samen met gitarist Teddy Morgan en drummer Larry Cobb werd Modern West opgericht. “I said ‘Let’s write and let’s play live.’ We didn’t intend to make a record”, aldus Costner. Toch volgde in 2008 hun debuutalbum Untold Truths.

Met Turn It On gaat Costner verder in het volgen van zijn droom. De plaat is een mix van Amerikaanse Rootsrock en country muziek, in één woord: Americana. We hebben het al eerder zien gebeuren, Hollywood sterren die, ijdel als ze zijn, ook de muziekwereld willen veroveren. Toch vinden we in de muziek van Costner & Modern West niets terug van die superster-ijdelheid, aldus het label. Costner liet zich inspireren door muziek uit zijn jeugd zoals Motown en The Four Seasons en latere muziek als Bruce Springsteen, Neil Young, Eric Clapton en Sting.

De releasedatum van Turn It On is 1 maart. Samen met het nieuwe album komt ook een uitgebreide Europese Tour. Ons land wordt jammer genoeg niet aangedaan, wie Kevin Costner & Modern West aan het werk wil zien, kan best afzakken naar Duitsland, waar niet minder dan 11 optredens op het programma staan.

“I always thought that music could build a stronger, more personal moment for me. It would create the opportunity for a genuine exchange much greater than the movie, TV interview or magazine.” (Kevin Costner)

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × 3 =