Ancienne Belgique met snoeischaar door concertaanbod

Het is crisis voor iedereen. Ook de AB en daarbij de concertgangers vallen onder de slachtoffers: een vierde van de concertavonden wordt geschrapt.

Het zijn vooral de optredens van beginnende artiesten die niet meer zullen kunnen doorgaan, jammerlijke zaak. Het zijn die concerten, die vaak doorgaan in AB Club, die het meest verlieslatend zijn. “Vroeger namen we dat erbij omdat financiële risico’s tot onze artistieke opdracht behoorden, maar in het huidige economisch klimaat moeten we de tering naar de nering zetten”, aldus algemeen directeur Jari Demeulemeester in De Tijd.

De AB lijkt het financieel niet onaardig te doen, zeker als we erbij denken dat 2009 hun beste boekjaar qua ticketverkoop ooit was. Toch werden de voorbije twee jaren met verlies afgesloten. Commercieel directeur David Zegers spreekt van een verlies van 150.000 euro in 2009. Grote boosdoener blijkt de economische crisis, waardoor er minder cultuursubsidies aan de sector kunnen gegeven worden.

De AB schrapt dus 80 van de 300 concerten. Hopelijk vallen de cijfers van het komend boekjaar beter mee, al liet Demeulemeester in De Tijd al verstaan dat ze mogelijk tot 2011 in de greep van de crisis blijven.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

zeven − 1 =