Absynthe Minded en Daan verdelen de MIA’s

Absynthe Minded en Daan werden vrijdagavond de grote winnaars van de Music Industry Awards 2009. Ze wonnen elk vier MIA’s. De prijs voor hit van het jaar kreeg Absynthe Minded uit de handen van prins Laurent. Lady Linn viel twee keer in de prijzen.

Absynthe Minded won de awards voor beste groep, beste rock, beste album (Absynthe Minded) en hit van het jaar (“Envoi”). Daan was de beste mannelijke soloartiest van het afgelopen jaar en kreeg ook de onderscheidingen voor beste videoclip (“Exes”), beste auteur en beste artwork (Manhay).

Lady Linn won net als vorig jaar de prijs voor beste vrouweleijk solo-artiest en deed daar deze keer ook beste pop bij. Na hun doorbraakprijs van een jaar terug werd Black Box Revelation verkozen tot beste liveact.

Opvallend is dat de prijzen dit jaar bijna allemaal gingen naar artiesten uit het meer alernatieve circuit. Een enorm contrast met vorig jaar toen vooral Milow en Clouseau gelauwerd werden en een groep als dEUS slechts twee van zijn negen nominaties kon verzilveren. Die slachtofferrol werd trouwens overgenomen door Das Pop. Slimmerik Bent Van Looy en de zijnen keerden ondanks vijf nominaties met lege handen terug naar Gent.

Mia’s 2009

Publieksprijzen:

dance Milk Inc
groep Absynthe Minded
hit van het jaar Absynthe Minded (Envoi)
live act Black Box Revelation
Nederlandstalig Bart Peeters
pop Lady Linn
populair Free Souffriau
rock Absynthe Minded
solo man Daan
solo vrouw Lady Linn
videoclip Daan (Exes)

Sectorprijzen:

album Absynthe Minded (Absynthe Minded)
artwork Daan (Manhay)
auteur Daan
doorbraak Jasper Erkens
muzikant Jef Neve

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 − 3 =