Eindejaarslijstje 2009 van Elise Noyez

Lap. Weer een jaar voorbij, weer eindejaarslijstjes, weer dat vreselijke gevoel zoveel muzikale wonderen en nieuwkomers gemist te hebben. En toch bleek het opstellen van een eindejaarslijstje dit jaar niet de lastige taak die het vorig jaar was. Ziehier:

{image}

  1. Patrick Watson :: Wooden Arms
  2. The Antlers :: Hospice
  3. Fever Ray :: Fever Ray
  4. Animal Collective :: Merriweather Post Pavilion
  5. The Flaming Lips :: The Embryonic
  6. Grizzly Bear :: Veckatimest
  7. Soap & Skin :: Lovetune for Vacuum
  8. Bibio :: Ambivalence Avenue
  9. Isbells :: Isbells
  10. Soulsavers :: Broken

The Decemberists :: The Hazards Of Love moest op het laatste nippertje het onderspit delven voor Soulsavers maar verdient desalniettemin een waardevolle vermelding, net als Dirty Projectors :: Bitte Orca. De alternatieve mainstream én het experiment bleken dit jaar dan ook goed vertegenwoordigd, terwijl gevestigde waarden en all-time favorites Wilco, Eels en Antony And The Johnsons net té poppy, gewoon of ‘gemakkelijk’ werden bevonden.

Wie herpakt of bewijst zich in 2010 en welke ontdekkingen lopen we mis nu we niet meer op goed geluk in de platenbakken van Bilbo kunnen graaien? Het antwoord op deze en andere vragen hopelijk binnen 365 dagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negentien − 6 =