Eindejaarslijstje 2008 van Elise Noyez

Elke zichzelf respecterende goddeau-medewerker hoort tegen het einde van het jaar een mooie overzichtelijke mening klaar te hebben, en liefst nog met een felgekleurde strik er rond. Wegens een ongelooflijk druk 2008 dient ondergetekende echter — met het schaamrood op de wangen weliswaar — toe te geven dat ze geen flauw idee heeft wat voor een muziekjaar het nu eigenlijk geweest is. Wat wel duidelijk is? Dat volgende platen de vele uren in diverse ivoren torens zonder meer wisten op te fleuren. Zonder meer.

  1. Elbow :: The Seldom Seen Kid
  2. Portishead :: Third
  3. The Gutter Twins :: Saturnalia
  4. Bon Iver :: For Emma, Forever Ago
  5. Chad Vangaalen :: Soft Airplane
  6. Lambchop :: OH (Ohio)
  7. Tindersticks :: The Hungry Saw
  8. Why? :: Alopecia
  9. Beach House :: Devotion
  10. TV On The Radio :: Dear Science

 

Wisten ook nog te bekoren: Get Well Soon :: Rest Now, Weary Head! You Will Get Well Soon, Nick Cave & The Bad Seeds :: Dig, Lazarus, Digg!!!, The Mountain Goats :: Heretic Pride en Silver Jews :: Lookout Mountain, Lookout Sea

Heel wat oude bekenden leverden met andere woorden een zoveelste prachtplaat af, terwijl slechts enkele nieuwkomers (Bon Iver, Get Well Soon) zich een weg wisten te banen door de dikke muren van de toren. Geen nood, dat belooft op zijn minst een interessante ontdekkingstocht in 2009.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 + achttien =