Stijn Meuris laat Monza los

Jawel, u begrijpt het goed; Stijn Meuris doet het vanaf nu alleen. Het is genoeg geweest met bands, hij staat voortaan solo op de planken onder het niet vergezochte maar krachtige MEURIS.

We surften naar monza.be en ook daar zagen we dat de site van MEURIS al klaar staat om de ether in geschoten te worden. Dit zal gebeuren op 1 januari 2010, bijna 20 jaar na de winst van Noordkaap in Humo’s Rockrally. Tien jaar later ontbond hij Noordkaap en zag Monza het levenslicht. Nu doet Meuris het allemaal zelf.

Veel is er eigenlijk niet veranderd. Meuris wordt vergezeld op podium van een live-band, schrijft nog steeds de teksten, blijft zanger en is nog steeds frontman. Het is echter geen groep meer. Maar verwacht ook geen akoestisch project van Meuris, integendeel. “MEURIS gaat voor elektriciteit, CO2-norm of niet.”

Eind maart brengt MEURIS een plaat uit: Spectrum. Daarop de nummers die volgens de visie van Meuris werden hertimmerd. Niet alleen hits, ook de nummers die volgens hem meer verdienden dan hoe ze destijds werden ontvangen. Er staat ook wat nieuw materiaal op, dat tijdens de eerste spannende repetities geboren werd.

Dat is MEURIS voor 2010; een nieuw album, nieuwe optredens, een herboren frontman. Eerste datum: 1 april in de AB.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

16 + twaalf =