Concertnieuws week 51

Bijna tijd om de kalkoen aan te snijden en de concertzaaldeuren tijdelijk te sluiten. Om ons toch al te doen verlangen naar het komende concertjaar spuwen de belangrijkste Belgische zalen met nieuwe, aantrekkelijke namen. Een overzicht :

Botanique verwelkomt op 18 april de gezusters Unthank, tot voor kort nog Rachel Unthank & The Winterset en nu opererend onder het eenvoudigere The Unthanks. Vorig jaar nog genomineerd voor de Mercury Music Prize, brengen ze hun traditionele folkliederen in de intieme sfeer van de Rotonde.
In diezelfde zaal houden de Canadese The New Pornographers op 25 mei halt om er hun vijfde album te promoten. Daar ook te bewonderen, maar dan op 16 februari, een soortement Nina Simone op pillen dat graag grapjes uithaalt met hoofdletters: tUnE-yArDs
Verder nieuw in de Witloofbar: Memory Tapes, nieuw project van Half Social-frontman Davye Hawk, ook opererend onder de namen Memory Cassette en Weird Tapes (5 maart). Hun debuut Seek Magic prijkt op nummer 23 van Pitchforks eindejaarslijstje, dus voer voor hipsters.
En Sivert Høyem was de zanger van het ter ziele gegane Madrugada. Hij komt op 16 april solowerk voorstellen.

De jubileumviering van radioprogramma Duyster (30 januari) in de AB dikt maar verder aan. Naast eerder aangekondigde groepen als The Low Anthem, Isbells en Fanfarlo, prijkt nu ook Dinsosaur Jr.-bassist Lou Barlow op de affiche.
Dé publiekstrekker van het Crossing Borderfestival, The Antlers, plukt nog eens uit de trukendoos en wel op 6 maart. Snel zijn, want het is een clubconcert.
Nog een clubconcert en dus de gelegenheid om Ben Crabbé’s voorhoofd van wel erg dichtbij te aanschouwen: De Kreuners op 5 mei.
Andere nieuwe namen met nieuw werk in de AB: Blood Red Shoes (15 maart), Admiral Freebee (4 april) en Balkan Beat Box (16 april).

Naar jaarlijkse gewoonte organiseren AB en Botanique een ruilhandel in Vlaamse en Waalse muziekgroepen. Het AB/Bota-evenement vindt dit jaar plaats op 26 en 27 februari. Eerste namen zijn Absynthe Minded (AB) en The Van Jets (Botanique).

Trix heeft de eer het fantastische Yeasayer op 1 maart op de agenda te zetten. Ze promoten er de opvolger van hun wonderbaarlijke debuut All Hour Cymbals. Verder komen Angie Stone (8 maart) en Talib Kweli (2 februari) en krijgt het eerder geannuleerde concert van Wu Tan Clan’s GZA/Genius een nieuwe datum: 25 februari.

Een paar exclusieve concerten: Cactus Brugge mag als enige Belgische zaal Richard Hawley op de kalender zetten. De Kreun in Kortrijk doet hetzelfde met Mount Eerie

Verder melden we dat Tindersticks dit voorjaar op tournee trekt met een nieuw album, Falling Down A Mountain, dat op 25 januari verschijnt. Momenteel is er nog geen Belgische datum. Fans kunnen voorlopig terecht in Eindhoven (Effenaar, 5 maart), Parijs (Le Bataclan, 3 mei) of Amsterdam (Paradiso, 12 mei).

Dit alles, maar dan in een handige lijstjesvorm, vindt u ook nog eens terug in onze .

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 − tien =