CC Hasselt stelt IJsland centraal tijdens de 4e Nordic Night

Met de laatste toevoegingen Valgeir Sigurðsson en Ben Frost is de line-up voor de vierde Nordic Night in het cultuurcentrum van Hasselt volledig. Terwijl we op dit moment ook al de ijspegels van ons af mogen slaan en al glijdend een weg banen door de witte wereld die buiten de deur ligt, wordt de echte vrieskou 9 februari pas vanuit IJsland richting Hasselt geblazen.

De vorige editie focuste nog op Denemarken, deze keer staat IJsland centraal in het cultuurcentrum in Hasselt. Eerder werden celliste Hildur Guðnadóttir – bekend van haar werk met Múm, Jamie Lidell en Pan Sonic – en Jóhann Jóhannsson al bevestigd. Nu dus ook producer en muzikant Valgeir Sigurðsson – hij produceerde werk van Björk, Sigúr Ros en Bonnie ‘Prince’ Billy – en Ben Frost – de enige niet IJslander in dit gezelschap maar we zullen het hem vergeven aangezien hij zijn naam mee heeft – die al jaren samenwerkt met Sigurðsson. Deze Nordic Night belooft alvast een kruisbestuiving te worden van Kitchen Motors, het kunstenaarscollectief waar zowel Guðnadóttir en Jóhannsson lid van zijn en het Bedroom Community label waarvan Sigurðsson en Frost de boegbeelden zijn.

Tickets zijn €22 en via www.ccha.be te bestellen. Kom maar op met die vorst, vooropgesteld dat de chauffage in Hasselt werkt …

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen + 5 =