Nieuwe EP voor Soap And Skin

Allerheiligen hoeft niet altijd even somber te zijn, zo moet ook Soap&Skin (geef toe, het klinkt toch wel iets vlotter dan Anja Plaschg) gedacht hebben toen ze op 1 november met de release van haar nieuwste EP Marche Funèbre kwam, hoewel die EP nog altijd, als vanzelfsprekend, gekenmerkt wordt door een Weltschmerz waar Emile Durkheim nog een puntje aan kan zuigen. Het gitzwart universum van Marche Funèbre telt slechts 17 minuten en 3 songs: Thanatos, Marche Funèbre en een mix daarvan door DJ Koze Marxa.

Soap&Skin is het alias van de vingervlugge en vooral piepjonge (amper 20 lentes telt ze) pianovertuose Anja Plaschg, dat kan omschreven worden als electronic, experimental en neoclassic, maar bovenal als een orkaan in een porseleinen kopje. De basisingrediënten voor Marche Funèbre, de opvolger van het in maart dit jaar verschenen en positief onthaalde album Lovetune For Vacuum waar Marche Funèbre nog als single op te vinden was, zijn ongewijzigd: laptop, het klassieke pianospel en de hartverscheurende stem van Plaschg.

Voor Marche Funèbre dook het Oostenrijkse Wunderkind de studio in voor een ongewijzigd gebleven, ook van Lovetune For Vacuum afkomstige Thanatos, doch vergezeld van video en media art door de al even piepjonge tweeling Stefan en Benjamin Ramirez (bekend van The Notwist en Joanna Newsom) en een aangrijpende reissue van Marche Funèbre. Deze liet ze vervolgens onder handen nemen door de Hamburgse DJ/producer virtuoso Koze Marxa, welke als extra te vinden is op de CD maxi en stylish 10-inch vinyl releases.

Marche Funèbre werd inmiddels al met lof overgoten door NME (“this is a brutal dissection of love and innocence crushed. From among Teutonic swine, a dark clouded pearl emerges”) en The Guardian (“atmospheric ballads that cry out to be described as eerie, haunting and fragile but are possessed of an almost neo-classical power and grandeur”). Soap&Skin was dit voorjaar nog te zien in de Botanique en deze zomer in de Chateau op Pukkelpop, voor wederom straffe vertoningen.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 + 5 =