Met Ballroomquartet in de studio bij Blixa Bargeld :: Deel 2

“Als we eens met een producer werken, dan moet het een grote naam zijn”, spraken de jongens van Ballroomquartet af. En zo geschiedde. Blixa Bargeld hapte toe, en daar zitten ze dan: in de studio met een levende legende. Op nieuws.goddeau.com brengt bassist Michael Donckers op regelmatige tijdstippen verslag uit van hun wedervaren.

Deel 2: Veilig aangekomen in Berlijn

Vandaag zijn we zoals afgesproken ´s morgens vroeg om negen uur samengekomen in Nederokkerzeel om al onze instrumenten in ons camionette te laden en te vertrekken naar Berlijn. Uiteraard was er weer iemand die niet goed uit zijn bed geraakte, met name Andries Boone. Hij kwam er tegen half tien dan toch eindelijk door en een klein uurtje later had alles uiteindelijk zijn plaats gekregen. Wat een puzzelwerk. Wie ons al bezig zag weet dat het niet evident is om al onze rotzooi in een Volkswagen Transporter te krijgen. Maar goed, nog even tien minuten sukkelen om de gps in te stellen op Duitsland en dan waren we vertrokken.

Het eerste probleem diende zich ongeveer een uur later aan, wanneer de gps ons tot vier maal toe op de verkeerde weg stuurde aan de werkzaamheden in Eindhoven. Die verdomde Hollanders hebben ons een dik half uur mooi om de tuin geleid. Voor de rest is alles eigenlijk vlot verlopen, buiten het feit dat we vanop een tweetal meters een brandend voertuig hebben moeten passeren. Blijkbaar had er iemand iets te hard op zijn gaspedaal geduwd.

Rond zeven uur zijn we dan in Berlijn gearriveerd en hebben we er ineens maar van geprofiteerd om den Burger King binnen te stappen, wat we ons achteraf natuurlijk beklaagd hebben, want dat kan een behoorlijke blok op de maag vormen. Een uurtje later zijn we dan al ons materiaal reeds in de studio gaan droppen, met behulp van een vooroorlogse lift die soms nogal angstwekkende geluiden maakte, maar goed, we hebben het overleefd.

Na het lossen van het materiaal, waarna we dan maar met de trap naar beneden zijn gegaan, zijn we ons dan maar gaan inchecken in het hotel. En nu zitten we hier te genieten van lekker Duits biertje…

Schol en tot morgen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

10 + tien =