Gonzo Circus vernieuwt

Gonzo Circus, dat blad dat het waagt nog alternatiever dan goddeau te zijn, heeft zichzelf grondig gerestyled. Het eerste nummer met de nieuwe layout ligt nu in de winkel, en ook de website werd meteen grondig onder handen genomen. Shit! Concurrentie!

Noem het gerust een grondige deconstructie met aansluitende reconstructie. De nieuwe Gonzo Circus werd een luchtiger, kleurrijker jasje aangemeten door vormgeefster Kimberley Spreeuwenberg en vernieuwde ook inhoudelijk een beetje. Zo is er vanaf nu een pittig editoriaal en stevige colums van onder andere De Geluidsarchitect. Andere rubrieken blijven, zoals signalementen van de nieuwste bands en Gonzo’s vizier: de editor’s pick. Daarnaast komt er een stevige link tussen blad en de volledig vernieuwde en uitgebreide website.

“Het is goed om van tijd tot tijd je product eens kritisch tegen het licht te houden”, zegt hoofdredacteur Ge Huismans. “Doordat we zijn gaan samenwerken met een bedrijf dat veel logistieke taken voor ons gaat uitvoeren, kreeg het kernteam ook meer tijd om zich met de inhoud van de Gonzo bezig te houden. We hebben bijvoorbeeld besloten om meer ruimte voor pop te reserveren, maar dan wel pop in de Gonzo-zin: David Sylvian is voor ons ook pop. Daarnaast willen we met die Signalementen ook korter op de bal spelen. In Vizier brengen we de top van de recensies samen.”

De inhoudelijke lijn blijft echter dezelfde. “We blijven schrijven over kunstenaars en maatschappelijke ontwikkelingen waarvoor in veel andere media (te) weinig aandacht is. We vertrekken hierbij nog steeds van onze eigen interesses (vernieuwingsdrang bij de kunstenaars is daarbij een belangrijk criterium). De vorm verandert een beetje: we zullen nog meer nadruk op de subjectieve mening van de auteur gaan leggen, onder meer met wat scherpe columns. Het is ook de bedoeling om minimaal een paar keer per jaar thematisch te gaan werken: dat kan door enkele katernen aan een bepaald thema als Argentinië of Rusland te wijden of verspreid over enkele edities zoals we van plan zijn met Digitale Cultuur en we in het verleden met onder andere Cultuur van Controle hebben gedaan.”

In het eerste nummer van deze nieuwe era in het Gonzo-bestaan vindt u onder andere een uitgebreid gesprek met David Sylvian, interviews met Dylan Carlson van Earth, Peter Broderick, filmmaker Stan Brakhage, Master Musicians of Bukkake, Lula Cortes en Redshape. Ook theatermaker Benjamin Verdonck komt aan bod, net als tekenaar-instrumentenbouwer Yuri Landman, trombonist Hilary Jeffery en het label Eat Concrete. Daarnaast komen ook nog enkele goodies ingesloten, zoals de nieuwste Mind The Gapcompilatie.

goddeau mag één jaarabonnement en drie exemplaren van de vernieuwde Gonzo Circus wegschenken. Mail “Gonzo!” naar win@goddeau.com met uw naam en adres en wacht gespannen bij de bus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

5 + 13 =