Blauwe Baroness komt eraan

Op 13 oktober 2009 laat Baroness de langverwachte opvolger van het enthousiast onthaalde The Red Album op de wereld los. Blue Record werd ingeblikt in het Texaanse Dallas en voorgesteld als het zusteralbum van Baroness’ debuut uit 2007.

De vier woestelingen uit Savannah lijken inmiddels een patent te hebben op kort maar krachtige werktitels: hun eerste twee ep’s verschenen al doodleuk als One en Two. Voor Blue Record geen Phillip Cope van Kylesa achter de knoppen want het viertal verhuisde naar Texas om met John Congleton Blue Record in te blikken. De Texaan is bekend geworden door zijn productiewerk voor ondermeer The Roots, Explosions In The Sky, Black Mountain en The Polyphonic Spree. Wat er wel vertrouwd uitziet is alweer de knappe hoes, op naam van Baroness’ eigenste zanger John Baizley.

Intussen lijkt de band uit Georgia in de aanloop naar de release niet stil te zitten want ze doen momenteel met het furieuze Clutch een extensieve tour aan de andere kant van de oceaan. We kunnen dus waarschijnlijk volgend jaar het viertal voor een Europese promotietour verwachten.

Maar eerst willen we weten of Baizley en zijn gevolg een verrassend nieuwe sound de wereld insturen of trouw blijven aan de sludge-recepten. Het antwoord krijgt u ongetwijfeld in het najaar.

 1. Bullhead’s Psalm
 2. The Sweetest Curse
 3. Jake Leg
 4. Steel That Sleeps the Eye
 5. Swollen and Halo
 6. Ogeechee Hymnal
 7. A Horse Called Golgotha
 8. O’er Hell And Hide
 9. War, Wisdom and Rhyme
 10. Blackpowder Orchard
 11. The Gnashing
 12. Bullhead’s Lament

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

drie × 1 =