The Fiery Furnaces maken stille plaat

Amper twee weken ligt I’m Going Away, de zevende van The Fiery Furnaces, in de rekken maar het Amerikaanse duo heeft al plannen voor een nieuwe plaat. Nou ja, plaat. Broer en zus Friedberger willen hun volgende werkstuk enkel als bladmuziek uitbrengen. Bedoeling is dat de fans de muziek zelf uitvoeren bij concerten. Luiheid denkt u? Neen, het is een aanklacht tegen de illegale verspreiding van muziek op het internet…

Het is zeker niet de eerste keer dat The Fiery Furnaces met een gek concept afkomen. Eerder doopten ze een langspeler EP, lieten ze hun grootmoeder verhaaltjes vertellen op Rehearsig My Choir en onlangs kondigden Matthew en Eleanor nog aan dat ze elk apart hun laatste album I’m Going Away zullen coveren. Op de website van de groep staat nu te lezen dat het volgende album Silent Record zal heten.

De nieuw release zal enkel bestaan uit bladmuziek en instructies. Tijdens de daaropvolgende tournee zullen de toeschouwers de muziek zelf moeten interpreteren. Fans kunnen hun eigen parochiezaal voordragen als concertlocatie en/of zichzelf kandidaat stellen om mee te tokkelen via thefieryfurnacesemail@gmail.com Geen ervaring vereist!

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 − zes =