Daft Punk maakt soundtrack bij Tron, The Sequel

Kent U de computer programmeertaal BASIC -met daarin het commando Tron- nog? Begin jaren 80 waren toch wel de hoogtijdagen van deze taal. Oké, vergeet het ook maar weer, want volgens maker Steven Lisberger was het puur toeval dat de cultfilm Tron, met Jeff Bridges en Bruce Boxleitner, uit 1982 zo is genoemd.

Maar nu is daar de opvolger van één van de voorlopers van de computeranimatie films, Tron Legacy. En wie is gevraagd door Walt Disney Pictures om de soundtrack te maken bij deze film? Juist ja, Daft Punk. Geen rare keuze als U de videoclips en de live shows van de heren wel eens gezien heeft.

Op het wereldwijde web zwerft de eventuele titelsong al rond, nadat het nummer afgelopen week in première ging bij de presentatie van Tron Legacy op de Comic-Con conventie –het walhalla van games, stripverhalen, animatieseries en film– in San Diego. Ook zullen Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo ‘on the road’ gaan met deze soundtrack wanneer de film in 2011 uitkomt. Na Irreversible en Electroma is Daft Punk de films blijkbaar nog niet moe, het duurt alleen nog even voordat het eindresultaat te horen -en te zien- is.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

tien + zestien =