One Foot In The Grave heruitgebracht

Nee niet de Britse comedyserie, maar één van de eerste albums van Beck Hansen. Al sluiten we niet uit dat van die eerste ook nog wel ooit een speciale box zal verschijnen. Het lijkt er onderhand wel sterk op dat 2009 de annalen in zal gaan als het jaar waarin de meeste reissues uitgebracht werden.

Deze keer is het de beurt aan wonderkind Beck die One Foot In The Grave ten tijde van zijn mainstream succes met Mellow Gold maakte op het onafhankelijke K Records. De nummers voor dit lo-fi rock album ontstonden eigenlijk al op jonge leeftijd toen Beck zijn op de deltablues geinspireerde deuntjes nog in openbare parken speelde. Labelgenoten Built To Spil, Spinanes en Love As Laughter staken ook een handje toe en eind 1994 had Beck drie verschillende kanten van zichzelf laten zien met Stereopathic Soulmanure, Mellow Gold en One Foot In The Grave.

Die laatste zal nu 14 april opnieuw uitgebracht worden in Amerika met tonnen bonus materiaal – afgelopen jaar kwam er ook al de deluxe versie van Odelay uit -. Zo zal de plaat niet alleen de 16 oorspronkelijke nummers bevatten maar een extra 16 liedjes! Sommige songs zijn nooit eerder uitgebracht, er zijn 7 inches bij maar ook een herbewerkte “It's All In Your Mind” afkomstig van Sea Change. Wanneer het album in Europa uitkomt is nog niet bekend gemaakt.

De tracklist van One Foot In The Grave:

 1. He's A Mighty Good Leader
 2. Sleeping Bag
 3. I Get Lonesome
 4. Burnt Orange Peel
 5. Cyanide Breath Mint
 6. See Water
 7. Ziplock Bag
 8. Hollow Log
 9. Forcefield
 10. Fourteen Rivers Fourteen Floods
 11. Asshole
 12. I've Seen The Land Beyond
 13. Outcome
 14. Girl Dreams
 15. Painted Eyelids
 16. Atmospheric Conditions

BONUS TRACKS:

 1. It's All In Your Mind (K Records 7")
 2. Whiskey Can Can (K Records 7")
 3. Mattress*
 4. Woe On Me*
 5. Teenage Wastebasket*
 6. Your Love Is Weird*
 7. Favorite Nerve*
 8. Piss On The Door*
 9. Close To God*
 10. Sweet Satan*
 11. Burning Boyfriend*
 12. Black Lake Morning*
 13. Feather In Your Cap (K Records 7")
 14. One Foot In the Grave*
 15. Teenage Wastebasket*
 16. I Get Lonesome*

* Niet eerder uitgebracht.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × 3 =