Sigur Rós voorman brengt met Riceboy Sleeps album uit

Alex Somers, partner van Jon Thor Birgisson, maakt al een tijd kunst en exposeert onder de naam Riceboy Sleeps. De eerste muzikale samenwerking “Happiness” tussen de twee kwam een paar maanden geleden uit voor de 'Dark Was The Night’ Red Hot compilatie en 20 juli ziet het album Riceboy Sleeps het levenslicht.

Stilstaan is niets voor Jónsi zoveel is wel duidelijk, dus is hij tijdens een korte break van Sigur Rós niet aan het vakantievieren geslagen maar heeft hij zich met zijn vriend teruggetrokken in thuisland IJsland en in een Hawaiiaanse hut – er zijn natuurlijk minder mooie plaatsen te bedenken – om aan een ambient album te werken. De dames van Amiina werden natuurlijk ook weer uitgenodigd om mee te werken aan het titelloze album dat in het persbericht omschreven wordt als een 68 minuten durende reis die voelt als een hypnotiserende onwerkelijke nietige tijdloze droom en je de wereld even als buitenaards laat ervaren. Dit schept natuurlijk nogal wat verwachtingen, of die waargemaakt worden zal 20 juli blijken als het album uitkomt.

Tracklist Riceboy Sleeps:

  1. Happiness
  2. Atlas Song
  3. Indian Summer
  4. Stokkseyri
  5. Boy 1904
  6. All The Big Trees
  7. Daníell In The Sea
  8. Howl
  9. Sleeping Giant

Een voorproefje is hier alvast te zien:

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × vijf =