Bibio mag meespelen met de grote Warpjongens

Bibio mag zijn volgende plaat uitbrengen bij het gerenommeerde Warp-label. Eind juni zou het album al in de rekken liggen.

Bibio, het eenmansproject van Stephen Wilkinson, mag meespelen met de grote jongens op Warp. De Brit had met Fi (2005) en Hand Cranked (2006) al twee ingetogen en nostalgische werkjes afgeleverd op het kleinere Mush-label. Dromerige en bucolische melodieën aangevuld met een eenvoudige gitaar en elektronische bovenlaagjes vormen daarop de modus operandi van Bibio. Vorige maand kwam daar nog Vignetting The Compost bij, waarop Wilkinson folk en elektronische muziek opnieuw wondermooi met elkaar de dialoog laat aangaan. Dat was Warp duidelijk ook niet ontgaan en Bibio werd terstonds uitgenodigd om bij het prestigieuze label een plaat te maken. Dat de heren achter de Warp-goudhaan Boards Of Canada fans zijn van de man, zal allicht ook meegespeeld hebben bij de transfer naar Warp.

Als alles goed verloopt ligt Bibio's debuut bij Warp eind juni al in de rekken. Wie nu al een voorsmaakje wenst, kan op de MySpace van Wilkinson terecht om er weg te dromen bij enkele fragmenten uit het nieuwe album.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

13 + dertien =