Met Sophia de duisternis in

In volle lente mogen we ons verwachten aan een flinke portie herfstmuziek. Op 27 april brengt Sophia immers There Are No Goodbyes uit, de opvolger van Technology Won’t Save Us uit 2006. Sluit de gordijnen maar alvast, want een zonnig plaatje belooft het niet te worden.

Songtitels zoals “Heartache”, “Leaving” en “A Last Dance (To Sad Eyes)” doen vermoeden dat er in het universum van frontman Robin Proper-Sheppard nog steeds niet veel sprake is van rozengeur en maneschijn. Zelf windt hij daar ook geen doekjes om en noemt hij het album zijn donkerste tot nu toe. De intense en emotionele teksten zouden wel vlotte melodieën meekrijgen. Kwestie van toch nog een klein beetje licht binnen te laten.

Naar aanleiding van de nieuwe boreling onderneemt Sophia in mei een kleine tournee door West-Europa die de groep op 23 mei naar de Brusselse AB zal brengen. Voor de gelegenheid zullen ze op het podium verschijnen met een heus strijkkwartet, dat voorheen reeds op tournee was met goed volk zoals The Thindersticks en The Divine Comedy.

 

 

 

 

 

De tracklist:

 

  1. There Are No Goodbyes
  2. A Last Dance (To Sad Eyes)
  3. Storm Clouds
  4. Dreaming
  5. Obvious
  6. Something
  7. Signs
  8. Heartache
  9. Leaving
  10. Portugal

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × drie =