U2 volgend jaar in België

Fans van U2 kunnen op beide oren slapen: tijdens een interview met Stijn Van de Voorde van Studio Brussel heeft The Edge verteld dat U2 zeker naar ons land komt. Het optreden zal wel pas volgend jaar plaatsvinden.

Toen Bono en zijn metgezellen begin maart een nieuwe wereldtournee aankondigden waren heel wat Belgische U2-liefhebbers ontgoocheld. Ondanks hardnekkige geruchten ontbrak België op het uiteindelijke toerschema. Tijdens een interview met Stijn Van de Voorde heeft The Edge nu verteld dat U2 volgend jaar zeker naar ons land afzakt. Van de Voorde moest voor het interview helemaal naar het Marrokaanse Fez, waar de groep momenteel een videoclip opneemt voor hun volgende single “Magnificent”. Locatie van het optreden zou het Brusselse Koning Boudewijnstadion zijn, de voetbaltempel waar de band ook al in 2005 concerteerde. Belgen die het U2-circus nog dit jaar willen sponseren zullen echter naar het buitenland moeten trekken.

 

 

U2 – 360° tour (2009)

 

 • 20 juni Camp Nou, Barcelona
 • 7 juli San Siro, Milaan
 • 11 juli Stade De France, Parijs
 • 15 juli Charles Ehrmann, Nice
 • 18 juli Olympisch Stadion, Berlijn
 • 20 juli ArenA, Amsterdam
 • 24 juli Croke Park, Dublin
 • 31 juli Ullevi Stadium, Göteborg
 • 3 augustus Veltins-Arena, Gelsenkirchen
 • 6 augustus Slaski Stadium, Chorzow
 • 10 augustus Stadium Makimir, Zagreb
 • 14 augustus Wembley Stadium, Londen
 • 18 augustus Hampden Park, Glasgow
 • 20 augustus Don Valley Stadium, Sheffield
 • 22 augustus Millenium Stadium, Cardiff
 •  

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Schrijf uw reactie
  Vul hier uw naam in

  2 × 1 =