Elvis Costello kiest voor americana

Drie dagen. Meer tijd had Elvis Costello niet nodig om een opvolger op te nemen voor zijn vorige album Momofuku uit 2008. Er zijn artiesten die er langer over doen. Het hoofdzakelijk akoestische album kreeg de naam Secret, Profane & Sugercane mee en verschijnt op één juni in de winkelrekken.

Voor de opnames trok Elvis Costello naar Nashville, het Mekka van de country. De muzikale duizendpoot liet zich voor zijn nieuwe werk dan ook sterk inspireren door country en bluegrass. De elektrische gitaren gingen even de kast in en er werd resoluut gekozen voor een akoestische aanpak. Hierbij liet hij zich bijstaan door producer T Bone Burnett en een vijftal ervaren countrymuzikanten. Het is reeds de derde keer dat hij samenwerkt met T Bone Burnett, die ook producer was van Raising Sand, de fel bejubelde samenwerking tussen Alison Krauss en Robert Plant.

Costello’s nieuwste worp bevat vooral zelfgeschreven nummers. “Hidden Shame” en “Boom Chicka Boom” werden aanvankelijk voor countrygrootheid Johnny Cash neergepend. “Hidden Shame” verscheen in 1990 zelfs op een plaat van the man in black. Costello liet zich ook bijstaan door twee country-dames van formaat: “I Felt The Chill” werd meegeschreven door countrylegende Loretta Lynn en op de “The Crooked Line” zingt Emmylou Harris mee. Afsluiter “Changing Partners” was in lang vervlogen tijden een groot succes voor Patti Page en Bing Crosby.

 

tracklist

Secret, Profane, & Sugarcane

 

 1. Down Among the Wine and Spirits
 2. Complicated Shadows
 3. I Felt the Chill
 4. My All Time Doll
 5. Hidden Shame
 6. She Handed Me a Mirror
 7. I Dreamed of My Old Lover
 8. How Deep is the Red
 9. She Was No Good
 10. Sulfur to Sugarcane
 11. Red Cotton
 12. The Crooked Line
 13. Changing Partners

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht − een =