Boomtown neemt nieuwe start op De Kouter

Nee Boomtown trekt niet weg uit Gent, maar van de Oude Beestenmarkt naar De Kouter. Het pop- en rockpodium van de Gentse Feesten dat een jaartje van de kalender verdween is daarmee helemaal terug. En niet alleen dat: het festival zal niet alleen buiten plaatsvinden maar ook in de Handelsbeurs, zoals we al eerder berichtten.

Wanneer is nu ook bekend gemaakt, te weten van vrijdag 17 tot en met zondag 26 juli. En Boomtown komt meteen in een spiksplinternieuwe formule, eerst 5 dagen binnen in de Handelsbeurs – met meer gespecialiseerde en niche acts – en dan 5 dagen buiten op De Kouter met de grote namen. Het festival dat in 2002 voor het eerst georganiseerd werd zal dit jaar behalve met oude partner Democrazy ook gaan samenwerken met de Handelsbeurs, het Alles Kan Festival en Poppunt.

Het Alles Kan Festival is het jongerencultuurfestival dat als doel heeft beginnend jong artistiek talent (tussen de 15 en 25 jaar) een kans te geven zich te presenteren tijdens de Gentse Feesten. Zo zullen er 5 bands geselecteerd worden om te spelen op het zijpodium van De Kouter en is er ook aandacht voor theater, dans, poëzie, fotografie, design, beeldende kunst, schilderkunst, performance en illustratie. Poppunt zal verantwoordelijk zijn voor de zoektocht naar support acts via vi.be.

Namen van publiekstrekkers voor het Boomtown festival zijn nog niet bekend gemaakt maar dat zal vast niet lang meer op zich laten wachten.

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 2 =