Bob Dylan heeft een verrassing

Eind april zal rocklegende Bob Dylan een ‘verrassingsalbum’ uitbrengen, met tien nagelnieuwe songs. Vorig jaar bracht Dylan nog Tell Tale Signs uit, een deel van zijn raritiescompilatie ‘Bootleg Series’. Het heerlijk bluesy Modern Times, zijn vorige studioalbum, dateert van 2006. Het album stond op nummer één in de Verenigde Staten, Canada en Australië. Benieuwd of het nieuwe, nog titelloze album even hoge toppen zal scheren.

Zoals gewoonlijk heeft Bob Dylan zijn nieuwe plaat zelf geproducet onder zijn pseudoniem Jack Frost. Dylan’s touring band speelt mee op de plaat en de accordeonpartijen werden ingespeeld door David Hidalgo van Los Lobos. In songs als ‘Beyond Here Lies Nothin’ en ‘This Dream of You’ worstelt Dylan met de liefde, en in ‘My Wife’s Home Town’ haalt hij de economische crisis aan. Andere songtitels zijn ‘If You Ever Go To Houston’ en ‘It’s All Good’. Volgens RollingStone bestaat het album uit “raw-country love songs, sly wordplay and a seductive border-cafe feel.”

De ballad ‘Life is Hard’ vormde de aanzet tot het schrijven van nieuwe nummers. Regisseur Olivier Dahan (van ‘La Vie En Rose’) had Bob Dylan gevraagd een song te schrijven voor zijn nieuwe film ‘My Own Love Song’ met Renée Zellweger. Dylan had bij deze de smaak weer te pakken, bleef schrijven en nam uiteindelijk tien nieuwe nummers op met zijn touring band. De release van Dylan’s nieuwe plaat (eind april) zou overeenkomen met het einde van zijn aankomende Europese tour.

De 67-jarige Dylan houdt zich bovendien nog met andere projecten bezig. Zo producete hij een schilderijententoonstelling en begon aan het tweede deel van zijn autobiografie.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

17 + 7 =