Milow en Mia… daar bloeit iets moois

Op basis van één song, nota bene een cover, heeft Milow maar liefst vijf Mia's (ofte Music Industry Awards) in de wacht gesleept. De singer-songwriter uit Leuven kan blijkbaar goed in de roos mikken want ook vorig jaar won hij al drie Mia's. Ondanks negen nominaties moest dEUS zich tevreden stellen met twee prijzen.

De Mia's werden vrijdag voor de tweede keer uitgedeeld, voor het eerst live op televisie. Artistieke geloofwaardigheid is daarbij niet alijd van tel. Populariteit, dáár gaat het in de eerste plaats om. De meeste winnaars worden immers verkozen met een public vote. Zo vielen Milk Inc en Nicole en Hugo in de prijzen. Clouseau kreeg, ook al op basis van één single en een handvol concerten, twee awards.

Maar de grote winnaar was dus Milow met zijn geslaagde cover van 50 Cent's “Ayo Technology”. Die ene song leverde hem de awards op voor beste videoclip, beste song, beste mannelijke soloartiest, beste popartiest en meest gedownload nummer.

Bij de awards die door de muzieksector gekozen werden, kwamen de meer 'alternatieve' namen meer naar voor: The Blackbox Revelation (doorbraak), Joost Zwegers (auteur/componist) en dEUS (beste album met Vantage Point) werden gelauwerd. Met de prijs voor Jef Neve kreeg ook de Jazz een vermelding.

Mia's 2008
Publieksprijzen:
Beste dance-act: Milk Inc
Beste groep: Clouseau
Beste live-act: Clouseau
Nederlandstalig: Bart Peeters
Beste popartiest: Milow
Populair: Nicole & Hugo
Rock/alternatief: dEUS
Soloartiest (man): Milow
Soloartiest (vrouw): Lady Linn
Beste video: Ayo Technology (Milow)
Beste song: Ayo Technology

Sectorprijzen:
Beste album: Vantage Point (dEUS)
Doorbraak: The Black Box Revelation
Auteur/componist: Joost Zweegers
Muzikant: Jef Neve
Artwork: Never Enough (Roland)

Download: Ayo Technology

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

11 + 18 =