65DaysOfStatic vult de tijd

Postmathdancerockers 65DaysOfStatic worstelen met het schrijven van hun vierde album, en vullen de tijd dan maar met een liveplaat en -documentaire. Op 20 april ligt Escape From New York in de winkel.

Wie zich afvroeg waar de jongens uit Sheffield zich mee bezig hadden gehouden sinds het einde van hun tour in het voorprogramma van The Cure: proberen een vierde album te schrijven en zich afvragen of dat überhaupt nog nodig is. Of ze niet uitverteld zijn wat betreft grommelende mixen van woeste gitaren en daverende beats.

Tijd dus om even te laten weten dat ze nog bestaan en hoe kan dat beter dan door ons er nog eens aan te herinneren waarom ze zo'n geweldige groep zijn. Een liveplaat dus, en wel eentje die is opgenomen in New York in de grote zalen Madison Square Garden en Radio City Music Hall. Waar ze vanzelfsprekend gewoon het voorprogramma speelden van The Cure. Hey, The Clash stond in Shea Stadium ook maar op te warmen voor The Who, en daar heeft ook niemand iets van gezegd!

Op een tweede cd komt een 75 minuten durende Road Movie die verslag uitbrengt van de Europese en Amerikaanse tour die de groep samen met en los van The Cure in de lente van 2008 speelde. Verwacht je aan veel live materiaal van zowel de grote arena's als kleine bars, gemengd met interviews en beelden vol tijdverdrijverij. "It looks, sounds and tastes good, even if we don’t."

Besluit de band: "Hopefully it will serve to distract from the fact that we have failed to complete our fourth and probably final (only kidding, this is all we got) album, despite having written over TWO MILLION SONGS and conducting regular bareknuckle fistfights. But we are getting there slowly. Or are we?" In elk geval volgt het antwoord misschien wel live, want in april en mei kiest de band opnieuw het ruime sop.

Tourdates:

  1. 2 mei: Pacrock Festival, Pont-à-Celles, België
  2. 3 mei: Arlon Indoor Festival, Aarlen, België
  3. 7 mei: Het Depot, Leuven, België
  4. 9 mei: Delta Festival, De Regentes, Den Haag, Nederland
  5. 10 mei: Paradiso, Amsterdam, Nederland

Reageren op dit nieuwsbericht? Dat kan op ons forum!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

acht + dertien =