FrYars bezocht door Dave Gahan

De 19-jarige Londense Ben Garrett had afgelopen jaar in eigen land al een bescheiden succes met zijn EP The Ides en werd hier al ‘vergeleken’ met Daan, Tom Smith en The Cure. In de afgelopen maand verscheen er plotsklaps een samenwerking met Depeche Mode frontman Dave Gahan op het wereldwijde web en ineens ligt de wereld aan FrYars’ voeten, althans zo lijkt het.

Het contact met Gahan kwam tot stand via de producer Luke Smith die met de track bezig was in New York toen de frontman het nummer “Visitors” hoorde. Misschien terwijl Martin Gore Ebay afschuimde? Gahan was zo onder de indruk van FrYars dat hij vroeg of hijzelf de achtergrond vocalen voor zijn rekening mocht nemen, iets dat FrYars zich dan ook geen twee keer liet zeggen. En wat is er beter dan een befaamd zanger als je persoonlijk uithangbord. Dus is de samenwerking nu ook officieel de voorbode geworden van het album Dark Young Hearts dat begin mei uitkomt via de ‘aandelensite’ Bandstocks. De single “Visitors” zal in maart officieel worden uitgebracht maar is nu nog via bandstocks gratis te krijgen, tenminste als U het mailadres achterlaat dan. De remix van het nummer is door Stephen Hague gedaan -van New Order en Pet Shop Boys faam-.

Maar dat is vandaag natuurlijk niet het enige nieuws dat er te melden valt over Dave Gahan want zoals we al eerder meldden wordt er 20 april een nieuw album uitgebracht van Depeche Mode en ziehier de tracklist is vanaf vandaag ook bekend.

De tracklist van Sounds Of The Universe:

 1. In Chains
 2. Hole To Feed
 3. Wrong
 4. Fragile Tension
 5. Little Soul
 6. In Sympathy
 7. Peace
 8. Come Back
 9. Spacewalker
 10. Perfect
 11. Miles Away/The Truth Is
 12. Jezebel
 13. Corrupt

De single van Depeche Mode “Wrong” komt 6 april uit, maar tot die tijd eerst nog die samenwerking met FrYars die hier te bekijken is:

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

4 × vier =