Ook Doves gaan Stevaert achterna

Het gratis-verhaal van Steve Stevaert vindt steeds meer navolging in de muziekbusiness. Zopas gooiden ook Doves een nieuwe track genaamd “Jetstream“ gratis te grabbel op hun webstek. Het betreft een voorsmaakje op hun langverwachte nieuwe album Kingdom Of Rust dat 6 april aanstaande op de markte wordt gegooid.

”Jetstream” is de openingstrack van de nieuwe plaat en is geïnspireerd op de film Blade Runner en de bijhorende soundtrack door Vangelis. Je hoort dan ook serieus wat elektronische opsmuk. “Een knipoog naar ons elektronisch verleden”, volgens zanger Jimi Goodwin die trouwens niet te horen is op de track. De vocalen zijn die van gitarist Jez Williams. Desondanks moet er op Kingdom of Rust geen grote koerswijziging verwacht worden. “Hopelijk is het album gewoon Doves op hun best, dus vol mooie, ambachtelijke songs”, aldus nog Goodwin.

Vier jaar na Some Cities hebben de blokes van Doves dus eindelijk een opvolger klaar. De release op 6 april wordt voorafgegaan door een kleine tournee door Groot-Brittannië. Op 30 maart verschijnt de titeltrack als eerste, echte single.

Tracklist Kingdom Of Rust
01 Jetstream
02 Kingdom of Rust
03 The Outsiders
04 Winter Hill
05 10.03
06 The Greatest Denier
07 Birds Flew Backwards
08 Spellbound
09 Compulsion
10 House of Mirrors
11 Lifelines

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × een =