Depeche Mode shopt op Ebay voor nieuwe plaat

Op de officiële website van de groep heeft Andrew Fletcher uit de biecht geklapt over de nieuwe plaat van Depeche Mode. Het was al bekend dat de nieuweling, met de voor DM kenmerkende bescheidenheid, Sounds of the Universe zou gaan heten en op 20 april in de winkels zou liggen. Blijkt nu dat de mannen van DM heel wat inspiratie opdeden via Ebay.

Volgens Fletcher, 'Fletch' voor de fans, was Martin Gore's obsessie met Ebay en analoge synthesisers de drijvende kracht bij de opnames van Sounds of the Universe. Meermaals per dag schuimde Gore de bekende webwinkel af op zoek naar vintage synthesisers en effectenpedalen. Tijdens de opnames bracht de postbode dan ook dagelijks een pakje met nieuw speelgoed. Op die manier konden de jongens van DM naar hartelust experimenteren met geluiden. Het resultaat klinkt volgens Fletch een stuk elektronischer dan voorganger Playing the Angel. Sounds of Ebay was misschien een meer toepasselijke titel geweest.

Wat niet is veranderd in vergelijking met de voorganger uit 2005 is dat Dave Gahan een deel van het songmateriaal leverde. Sinds de zanger zich bewees als solo-artiest, heeft hij blijkbaar voorgoed een plaatsje verworven naast vaste songwriter Martin Gore. Maar die verkwanselde dan ook heel wat tijd op Ebay.

Op de website van het trio staan enkele filmpjes van tijdens de opnames met producer Ben Hillier. Daarin zijn wat flarden van songs te horen. Eerste single “Wrong” wordt in maart op de mensheid losgelaten. Van mei tot juli trekt DM door Europa. De Tour of the Universe houdt op 20 juni halt op TW Classic.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twaalf − vijf =