Seldom Seen Kid Elbow, nu ook live in uw living

In 1990 begin je een bandje in Manchester, je maakt vervolgens 3 albums die maar mondjesmaat opgepikt worden en dan is daar The Seldom Seen Kid in 2008. Ineens omarmt de wereld je, win je de prestigieuze Mercury Prize en is “One Day Like This” één van de anthems van datzelfde jaar.

Dit ‘overkwam’ Elbow in 2008. Maar ook dit jaar gaat hun zegetocht verder want ze hebben alvast 3 BRIT award nominaties op zak, ondermeer voor beste album, live act en groep. Genoeg van het vele toeren lijken ze ook nog niet te hebben, want de band zal dit jaar nogmaals in eigen land én Down Under ’on the road’ gaan. En alsof dat nog niet voldoende is stonden ze afgelopen weekend in de fameuze Abbey Road studios om een optreden te geven met het BBC Concert Orchestra, Richard Hawley en het 30-koppig koor Chantage voor een select groepje mensen (waaronder Snow Patrol frontman Gary Lightbody). Zanger Guy Garvey daarover: “het optreden was één van de meest fenomenale dingen om te doen als band, -oké ik zei dat natuurlijk ook al over de Mercurys- maar dit hoort toch ook wel in dat rijtje thuis".

Beluisteren kun je deze live versie van The Seldom Seen Kid aanstaande zaterdag van 22 tot 23 uur op BBC Radio 2.

Begin maart zal dit speciale optreden dan als gelimiteerde box uitgebracht gaan worden en niet alleen de live CD bevatten maar ook een DVD met front en backstage materiaal van de hele avond, 4 exclusieve foto afdrukken en een fotoboekje. Deze boxset is alleen via de Elbow site te krijgen en U kunt zich daar nu al voor aanmelden op de genoemde site. Aangezien all things Elbow tegenwoordig als zoete broodjes over de toonbank gaat, kan de echte fan zich beter nu al inschrijven om dit collectors item in zijn/haar bezit te krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × vijf =