Eindejaarslijstje 2008 van Koen Diddens

Als u het goed vindt, onthouden we van het jaar 2008 twee dingen: de terugkeer van bebaarde mannen in geitenwollen sokken (zie de top 2) en de Grote Release van Chinese Democracy (die we collectief bagger vonden). Kort samengevat; een overgangsjaar met deze twintig die we toch de moeite vonden.

  1. Fleet Foxes :: Fleet Foxes     Een schitterende ep, een nog betere langspeler en als klap op de vuurijl een onvergetelijk concert: Fleet Foxes heeft ons in 2008 van kop tot teen ingepakt.
  2. Bon Iver :: For Emma, Forever Ago     De treurplaat van het jaar vertelt het verhaal van gebroken harten en maandenlang isolement. Een prachtig stukje kampvuurfolk voor romantische zielen.
  3. Wolf Parade :: At Mount Zoomer     Flirtte Wolf Parade op Apologies To The Queen Mary nog gretig met Arcade Fire, dan is deze opvolger eerder een vette knipoog naar progrock, met het tien minuten durende “Kissing The Beehive” als orgelpunt.
  4. Drive-By Truckers :: Brighter Than Creation’s Dark     Toegegeven, de countrynummers (“Perfect Timing”, “Lisa’s Birthday”,… ) durven we regelmatig overslaan maar er staat zoveel lekkers op deze plaat (“That Man I Shot”!, “You And Your Crystal Meth”!,…) dat we niet anders kunnen dan deze plaat een hoge notering in ons eindejaarslijstje te gunnen.
  5. Tindersticks :: The Hungry Saw     De comebackplaat van het jaar. Tindersticks is misschien gehalveerd, maar kan ons nog steeds bij het nekvel grijpen.
  6. Yeasayer :: All Hour Cymbals     Een plaatje dat ons al in 2007 bereikte maar een jaar later allesbehalve al vergeten zijn. Een heerlijk verfrissende mengelmoes van stijlen.
  7. Sun Kil Moon :: April     Slome herfstmuziek die een tijdje nodig had om door te dringen maar nu simpelweg onmisbaar lijkt.
  8. TV On The Radio :: Dear Science     De belofte breekt eindelijk door is ons verdict na een grondige evaluatie van Dear Science. Jammer van het afgelaste concert!
  9. MGMT :: Oracular Spectacular     Aanstekelijke plaat van de hipste band van het jaar.
  10. Mariee Sioux :: Faces In the Rocks     De jaarlijkse folkontdekking heet Mariee Sioux en zet met Faces In The Rocks haar voet naast die van hartsvriendin Alela Diane. Nu nog die verdomde panfluit dumpen.

Waren goed maar niet goed genoeg om een beknopte beschrijving te verdienen, de top 11-20 ::
11. Hercules And Love Affair :: Hercules And Love Affair 12. The Last Shadow Puppets :: The Age Of The Understatement 13. The Gutter Twins :: Saturnalia 14. Vampire Weekend :: Vampire Weekend 15. Be Your Own Pet :: Get Awkward 16. Foals :: Antidotes 17. Bloc Party :: Intimacy 18. The Spirit That Guides Us :: Don’t Shoot, Let Us Burn 19. Tilly And The Wall :: o 20. DeVotchka :: A Mad And Faithful Telling

Leukste singles: Jamie Lidell (“Another Day”) en Hercules And Love Affair (“Blind”). Enige écht memorabele concert: Fleet Foxes (AB

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier × 3 =