Het mysterie rondom Prince

Zoals gewoonlijk zijn de nieuwe nummers van Zijne Koninklijke Hoogheid Prince, gemakshalve gaan we er maar vanuit dat hij nog steeds onder die naam muziek uitbrengt, weer omgeven met de nodige geheimzinnigheid.

Vorige week was er eerst de première van 4 nummers in de radioshow Jonesy’s Jukebox van Sex Pistol Steve Jones op Indie 103.1 in Los Angeles, waaronder een aangepaste cover van “Crimson & Clover” (het origineel is afkomstig van 60’s band Tommy James & The Shondells), het midtempo poppy “4ever” en de meer rockgetinte “Colonized Mind” en “Wall Of Berlin”. Nog geen dag later gevolgd door een instrumentaal nummer dat op de nieuwe website www.mplsound.com (Mpl zou voor Minneapolis staan volgens kenners) verscheen genaamd “There'll Never B Another 1 Like Me”. Even later was dit funky nummer echter weer verdwenen. Inmiddels heeft het nieuwe nummer plaats gemaakt voor een song van Prince protegé Bria Valente.

Wanneer het nieuwe materiaal uitgebracht gaat worden en in welke vorm blijft vooralsnog ook een raadsel aangezien his Royal Badness Prince geen platendeal meer heeft op het moment en zowieso geen hoge pet opheeft van platenbazen, zoals in het verleden zijn rechtszaken wel hebben bewezen. Of zoals het in Rolling Stone Magazine staat Prince “wil niets van doen hebben met platenlabels en hij is op dit moment in gesprek met diverse partijen hoe hij op zijn niveau muziek kan uitbrengen zonder een platendeal.”, maar ook in het nieuwe nummer “Colonized Mind” zingt hij : “Did you know your record deal was another way for ‘The Man’ to steal.”

Of de nummers die afgelopen week opdoken ook daadwerkelijk op een album komen te staan is dus afwachten, maar de hype is alvast gecreëerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf − 5 =