Portishead wil niet opnieuw elf jaar wachten

Portishead-adepten die zich, ervan uitgaand dat ook de opvolger van Third minstens een decennium op zich zou laten wachten, al hadden ingeschreven in een of andere ontwenningskliniek voor muziekverslaafden om de tussentijdse jaren te overleven, kunnen hun voorschot bij deze terugvorderen. Bristol's finest denkt immers nu al aan een nieuw album.

Elf ellendige jaren waren verstreken toen in de lente van dit jaar eindelijk de opvolger van hun titelloze tweede plaat in de (digitale) rekken lag. Toegegeven, het quasi geheel uit kippenvel opgetrokken Third was het wachten waard, maar het vooruitzicht op een nieuwe, jarenlange passage in de muzikale woestijn zorgde her en der al voor nieuwe nachtmerries. Gelukkig heeft de groep nu ook begrepen dat een dergelijke lange inactiviteit niet voor herhaling vatbaar is.

Op de BBC-radio verklaarde Geoff Barlow dat Third zo lang op zich liet wachten omdat de band vreesde in herhaling te vallen. “Bovendien waren we na een tournee van meer dan een jaar helemaal op en wilden we elkaar even niet zien”, voegde Adrian Utley daaraan toe. Maar dat was dus in 1998. Nu voelt het drietal zich wel geroepen om meteen weer aan de slag te gaan en hun unieke sound verder uit te werken. Het komende jaar zou de groep vrij snel opnieuw de studio intrekken en zelfs een nieuwe tournee is al ter sprake gekomen. Blijkbaar zien Barlow, Utley en Beth Gibbons elkaar weer helemaal zitten.

http://www.portishead.co.uk
http://www.portishead.co.uk

recent

Gaye su Akyol

24 april 2024De Roma, Borgerhout

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

verwant

Beth Gibbons :: Floating On A Moment

Beth Gibbons, de ijskoningin van de Britse triphop -...

Philip Selway

4 mei 2023Ancienne Belgique, Brussel

BEST OF : Portishead

Geef toe: meestal zijn ze uw geld niet waard,...

Het beste van Pukkelpop volgens enola (1998 – 2018)

Voor een laatste keer vloeken deze zomer. Nog één...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in