PUKKELPOP 2006 :: Daft Punk, zaterdag 19 augustus, Main Stage

Pukkelpop afsluiten op de Main Stage: in 2005 leek het, naar aloude Werchtergewoonte, nog weggelegd voor geriatrische artiesten (Pixies, Nick Cave) die een rondje greatest hits mochten serveren. Meneer Chokri achtte een jaartje later de tijd al rijp om een stijlbreuk in te luiden, en fluisterd feestvierend festivalland vol opwinding in het oor: “Daft Punk will be playing at my house!”

De Limburgse grasvlakte is één van de slechts veertien plaatsen, wereldwijd, waar de Parijse robots Thomas Bangalter en Guy-Manuel de Homem-Christo hun interstellaire festivalraket dit jaar parkeren. Ondanks de weinig lovende recensies voor Human After All, de jongste plaat in het sterrenstelsel van het excentrieke tweetal, lanceerden ’s lands betere kranten en onafhankelijke weekbladen allerhande gretige voorbeschouwingen op het optreden van het jaar, to be. Daarin werd ofwel de relevantie van Homework, het uitstekende debuut van het elektronische duo geduid, ofwel de op voorhand al legendarische lichtshow een ander sterrenstelsel in geprezen.

Wanneer de snerpende gitaarriff van “Robot Rock” door de vochtige nachtlucht snijdt, slaakt de massa dan ook een haast extatische zucht van verlossing. Dat het aanstekelijke nummer van voor tot achter gestolen is van het onbekende groepje Breakwater laat u Siberisch koud. De verwachtingen voor het exclusieve robotfeestje zijn zo hooggespannen, de drang om te dansen is navenant en balmeesters Bangalter en de Homem-Christo zijn bereid de nodige climaxen aan te dragen. Vanuit de top van een halfopen piramide mixen de heren, gehesen in het obligatoire en alom gekende zilveren robotpak, “Around The World” met “Harder, Better, Faster, Stronger” en zo intens als u (met de beste falsetto) “One More Time” meebrult, zo gedreven gaat u tekeer op het beukende “Rollin’ & Scratchin’’.

Mogelijks nog verleidelijker dan het elektronische dansfeest is de, effectief fenomenale, lichtshow. Wat begint als enkele ’bescheiden’ projecties op de kolossale piramide, mondt uit in een totaalspektakel, dat even het centrum van de melkweg verlegt naar de Hasseltse festivalweide. Daft Punk levert muzikaal entertainment van de bovenste plank en plaatst de laatste kers op de taart van een uitstekend Pukkelpop.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

7 − 4 =