35007 :: Phase V

Wij verdenken 35007 ervan het artwork van Phase V in het leven te hebben geroepen met de bedoeling een hoop recensenten op hun bek te laten gaan. Dat is alvast de indruk die we kregen bij al de onzin die we op het wijde net al over Phase V mochten lezen. Recensies over het artwork van deze plaat? U vindt ze probleemloos via Google. Laat ons het dus maar eens over de muziek hebben.

Wij vinden het eigenlijk maar flauw wanneer een groep zich op onconventionele songtitels beroept om interessant te blijven. Maar soit. 35007 heeft nu toch al vier platen op zijn palmares, en als de hipsters van Sigur Rós zich in zelf uitgevonden talen interessant mogen maken, waarom zou 35007 dan ook niet eens iets in die richting mogen proberen?

Phase V zit verpakt in een pikzwart doosje met een soort brailleschrift erop, bevat oneindig belachelijke songtitels als "20 09", "23 32" en "06 18", en vermeldt op de hoes een song die niet eens op de plaat staat. Je moet het maar bedenken. En dat voor een groep die eigenlijk maar gewoon organische, instrumentale indierock met een Scandinavisch tintje maakt. Zelfs geen postrock.

Ondanks al die bullshit, heeft 35007 toch weer een vierde plaat bij Stickman Records klaar, wat ergens moet betekenen dat de groep wel degelijk relevante muziek maakt, of tenminste heeft gemaakt. In de beginperiode deed de groep dat nog afwisselend puur instrumentaal of met vocalen (35007 en Especially For You), om nadien alleen nog vanuit de instrumentale hoek (Liquid) het onderliggende geluid van de scene te bepalen.

Vandaag is de Noord-Europese indiescene echter al lang niet meer wat ze gisteren was. Natuurlijk geven groepen als Motorpsycho, HGH en Kvlr nog steeds nieuwe impulsen aan de entourage, maar ook de kleinere namen zijn tegenwoordig steeds meer van belang. Dat is ook zo bij 35007, al weerspiegelt Phase V eerder het onderliggende geluid van die scene.

Dat Phase V minder grof gemalen klinkt dan de voorgangers, hoort bij de tijdsgeest. De warme invloeden uit de jazz zijn alomtegenwoordig en lijken nu ook bij 35007 een intrede te maken, om paal en perk te stellen aan de ietwat koudere 35007 van weleer.

Niettemin klinkt Phase V toch nog een beetje aan de brave kant, al zullen de positieve ervaringen met experimentjes van enkele labelgenoten daar zeker voor iets tussen zitten. Zo zagen wij Motorpsycho eventjes naast Jagga Jazzist schitteren, net toen de groep aan het einde van zijn krachten leek. Misschien dat een In The Fishtank-sessie daarom ook wel eens een leuk idee voor 35007 zou kunnen zijn. Op voorwaarde dat er inspiratie en een waardige tegenspeler is natuurlijk.

http://www.dse.nl/~drie5007/
http://www.dse.nl/~drie5007/
Stickman Records

verwant

aanraders

Girl In Red :: I’M DOING IT AGAIN BABY!

Somberte verkoopt, zo ook de sad girl aesthetic waar...

Vampire Weekend :: Only God Was Above Us

Haal de witte sokken en debardeurs boven: Vampire Weekend...

Ivy Falls :: Sense & Nonsense

Rol de gordijnen maar dicht, kruip gezellig onder een...

Hurray For The Riff Raff :: The Past Is Still Alive

Alynda Segarra. Bound for Glory. Was Small Town Heroes in...

Daniel Boeckner :: Boeckner!

Als kind is Dan Boeckner zeker niet in een...

recent

Einstürzende Neubauten :: Rampen (apm: alien pop music)

Vijftien probeersels. Vijftien live-improvisaties die in de studio opnieuw...

Masters Of The Air

Toen begin deze eeuw Band Of Brothers verscheen, sloeg...

Fontaines D.C. :: Starburster

Fontaines D.C. for the bigger and bolder: vierde album...

Manu Chao

16 april 2024Het Bau-Huis, Sint-Niklaas

Morrissey wilde op de Lokerse Feesten geen paardenworst, Manu...

Civil War

Nog voordat iemand de film gezien had, veroorzaakte Alex...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in