Immense :: Hidden Between Sleeves

Wanneer bands als Godspeed You Black Emperor en Explosions In The Sky uw liefhebberij zijn, dan is Immense een band die u zeker niet aan u voorbij mag laten gaan. Met Hidden Between Sleeves laten ze zich opmerken in de wonderbaarlijke wereld van de postrock.

Het heeft maar liefst drie jaar geduurd om tot Hidden Between Sleeves te komen. Reeds in 2000 werd de eerste steen gelegd, maar dat tijd ook positief kan werken is bij deze bewezen. Het album komt natuurlijk en ongedwongen over, nooit geforceerd.

Toch is Immense voor deze plaat ver gegaan. Via de verschillende nummers ankeren ze hun schip vast aan kades uit verschillende genres, zonder daarbij ooit afbreuk te doen aan het eigen genre. Van indietronics tot Scandinavische rock: er zit zeer veel verweven in Hidden Between Sleeves. En wanneer je het écht helemaal niet verwacht duikt plots die prachtige stem op, die je als een dief in de nacht verrast.

Denk aan het zachte timbre van Hakon Gebhardt bij de rustige nummers van Motorpsycho waarin deze af en toe zelfs vals durft te gaan en je hebt het idee te pakken. Verwacht echter geen genreconflicten, want het gaat hier om een stem die in volle vrijheid surft op de instrumentale ritmes die lustig maar toch niet té hard met elkaar in botsing komen.

De échte schoonheid zit weliswaar in de melodieën van Hidden Between Sleeves. Bij momenten wordt er zelfs op de dans gegaan met klassieke muziek zoals in "3-Year Plan". Elke track heeft zo wel z’n eigen dans. Als de stem al eens boven water komt dan is dat heel mooi maar zeker geen noodzaak. Hier en daar duikt ze op als een vleesballetje in een romige tomatensoep.

De slottrack "Hidden Between Sleeves" laat ons clichématig nog heel even die stem genieten en de manier waarop het nummer eindigt is subliem: er wordt een punt achter Hidden Between Sleeves gezet met de magische woorden "Everything comes to an end, that’s why they call it the end…".

Instinctief drukken we nogmaals op Play. Hidden Between Sleeves heeft het perfecte evenwicht waarmee je vriend en vijand bekoort en daarmee heeft ze ook alles in huis om een wereldplaat te worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

negen − 9 =