Timbaland & Magoo :: Under Construction part II

Een tijdje terug vertelden we al dat Missy Elliott terugkeerde naar de "old school" hip-hop. Timbaland stond eerst bij haar achter de knoppen vooraleer hij samen met old buddy Magoo Under Construction Part II op de wereld losliet. Het resultaat is dat de ode aan de voorgangers ook op deze plaat wordt doorgetrokken.

Er is niets baanbrekends te vinden op het nieuwe werpsel van Timbaland en Magoo. Maar dat maakt het album er niet minder leuk op. Het hoeft niet altijd vernieuwend of heel ingewikkeld te zijn. Soms wil een mens eenvoud. Eenvoud à la Timbaland, wel te verstaan.

De referenties naar de "old school" hip-hop kan je al terugvinden in de eerste single, met Missy Elliott: "Cop That Sh**". Ze grabbelen lijnen uit klassiekers van Rakim, MC Lyte en Special Ed. "Straight Outta Virginia" is dan weer een allusie op "Straight Outta Compton" van NWA, een nummer dat vijftien jaar geleden het nodige lawaai maakte. Je moet het de heren (en dame) nageven: ondanks hun reputatie blijven ze nederig als dwergen op de schouders van de reuzen die voor hen de weg plaveiden. Timbaland, Magoo en Missy bereiken nu een veel groter publiek dan de masters voor hen ooit mogelijk dachten.

Er zijn ook enkele speciallekes te bespeuren op Under Construction Part II. Zo wordt de baslijn in "Shennanigans" simpelweg geneuried en komt op de nieuwe single "Indian Flute" bollywood subtiel het achterpoortje binnengeslopen. De fijne fluit zou zelfs de koppigste slang hypnotiseren. De wisselwerking tussen het flexibele gezang van de Indiase Raje Shwari geeft een leuk contrast met de ruwe rap van de twee mannen. Oren spitsen dus als dit nummer binnenkort op de radio langskomt!

Ook "Don’t Make Me Take It There" houdt het eenvoudig. Het refrein heeft een aanstekelijke ’ooooohooooohoooooh’ en het nummer eindigt met een schitterende a cappella-samenzang. Enkel de bromgeluiden van de mannen zijn nog te horen. Zelfs bij beatmaster Timbaland hoeft het blijkbaar niet allemaal om de beats te gaan en dàt maakt van Under Construction Part II net zo’n leuk album.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

6 + 18 =