Enon :: Hocus Pocus

The Lapse en vooral Brainiac mogen dan al dood en begraven zijn, gelukkig voor ons ontstond uit de resten van die twee bands Enon, intussen met het tweede album Hocus Pocus onder de arm.

Het New-Yorkse trio gooide in 2002 al hoge ogen met de eersteling High Society, een verdomd catchy en sprankelende popplaat. Er volgde wat getour in Europa, met Dour Festival en Rock Herk in België, en vrij snel krijgen we nu de opvolger gepresenteerd. De lijn van het debuut wordt verder doorgetrokken: songs met een melodieuze poppy hook, maar met een gevarieerde invulling en opgesmukt met allerhande foefjes en geluidjes. Goeie zaak is dat het kirrende heliumstemmetje van Yoko Tsuno lookalike Toko Yasuda meer aan bod komt. Wanneer Toko in "Candy" vocaal in duet gaat met John Schmersal levert dat onweerstaanbare refreinen op.

Opmerkelijk is dat Enon moeiteloos verschillende stijlen bespeelt zonder dat de songs daar onder lijden. Hocus Pocus opent met de ijle synthpop van "Shave", gevolgd door de potige gitaarrock van "The Power of Yawning" met, opnieuw, die aanstekelijke refreinen. De afwisseling tussen elektronisch getinte nummers en poprock kleppers zorgt ervoor dat het album heel gevarieerd en avontuurlijk klinkt, en deze keer met meer consistentie dan op het debuut. Het overgrote deel van de nummers zou het helemaal niet slecht doen op de radio, maar een kleine minderheid van het songmateriaal is niet al te overtuigend. "Daughter in The House of Fools" en vooral "Mikazuki" drijven teveel op de stem van Toko, slechts gesteund door wat geluidjes uit de elektronicadoos, en ontberen die puntgave zanglijnen van de andere songs.

Vergeleken met het debuut is Hocus Pocus misschien een tikje minder uitgelaten, met trage en ietwat introverte songs als "Storm the Gates" en "Spanish Boots". Het debuut had een zekere dansbaarheid in zich, terwijl deze plaat eerder een mooi afgeronde luisterplaat is geworden. Op een drietal twijfelgevalletjes na staat deze nieuwe Enon weer vol van heerlijk sprankelende popsongs. Hele dikke aanrader.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

3 × drie =