El Tattoo Del Tigre :: Sensacional

Men neme een handvol getalenteerde Kakkewieten, voegt daar een gezonde portie ritmesectie met een passionele obsessie voor Cubaanse ritmes aan toe, overgiet met een dosis bigbandmuzikanten om U tegen te zeggen en kruidt naar smaak met wat exotische danseressen en een snuifje spektakel. Zie hier: El Tattoo Del Tigre.

Even durfden we nog te denken dat El Tattoo Del Tigre niet meer was dan een uit de hand gelopen grap van wat bekende en minder bekende Kakkewieten zoals Tom Hautekiet, Tine en Pieter Embrechts, Stoffel Verlackt en Adriaan Van Den Hoof. Hun debuut El Tattoo Del Tigre legde de sceptici het zwijgen op, met hun tweede album, Sensacional, worden deze geruchten voor goed opgeborgen achter de slot en grendel. El Tattoo Del Tigre meent het, en nog niet zo’n klein beetje.

Niet alleen ligt de muzikale kwaliteit van Sensacional meters hoog, nu hebben deze straffe tijgertjes nog eens de helft van de nummers zelf geschreven en gearrangeerd. Het moet gezegd: ze doen dat verdomd goed! Al bij de eerste tonen van de opener "El Tattoo Del Tigre" maken ze duidelijk waar ze met dit album naar toe willen: ’What’s the sound that makes you smile … What’s the groove that makes you swing… it’s El Tattoo Del Tigre.’ En swingen doet het zeker en vast!

Probeer je heupen maar eens onder controle te krijgen als songs zoals de exotische instrumentals "Mambo Inn" of "Cubano Chant", de koffieserenade "Un Cortado Mas", of het charmante "Mucha Emocion" door je boxen klinken. "Whatever Lola Wants" en "You And The Night And The Music" zouden recht uit een typische Hollywood-musical van de jaren 50 kunnen komen, authentieke Las Vegas glitter en glamour. En dan hebben we het nog niet gehad over het schitterende duet in "A Man Without a Smoke".

We kunnen al niet meer wachten om El Tattoo Del Tigre op één of ander zomerfestival met volle overgave de ziel uit hun lijf te zien spelen. Ondertussen oefenen we ijverig de danspasjes op de tonen van Sensacional, kwestie van de heupen wat los te krijgen. Ambiance van de bovenste plank.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

12 + twaalf =