Big Brovaz :: Nu Flow

Wie dit voorjaar de vrolijke single "Nu Flow" van Big Brovaz nog niet heeft horen voorbijkomen op de radio, zat wellicht ergens in het Midden-Oosten soldaatje te spelen. De groep die zich genoemd heeft naar het tv-programma Big Brother heeft nu ook een full cd uit, bereid je dus voor om veroverd te worden! Want als de BB’s het over één ding eens zijn dan is het wel dat ze met hun flow de wereld op de knieën willen krijgen.

Voor wie nog nooit van Big Brovaz gehoord heeft, een korte introductie: drie meisjes, drie jongens en daarnaast twee vaste producers die deel uitmaken van het collectief. Alle leden draaiden, al dan niet afzonderlijk, al een tijdje mee in het Britse muziekcircuit, maar het is pas met de BB-formatie dat ze nationaal en internationaal succes behalen.

De eerste single "Nu Flow" stelt de groep voor: dit zijn ze en dat doen ze. De BB’s blaken van het zelfvertrouwen, want halverwege het album komen ze met "Taking It Global" aandraven: de mensen kennen hun flow nu, now they’re gonna take on the world! Laat het vooral duidelijk wezen: het is hen menens!

Big Brovaz is de struggles om het hoofd boven water te houden echter niet vergeten en dat sijpelt duidelijk door in hun lyrics. Zoals in "Gotta Get": "Let me tell you bout something/You only get respect when you got your own things/And right now it’s all about the bling bling" en in "Find a Way": "How long would you last without no cash/Better get moving if you want that". Ze weten waar het om draait in de wereld en deze groep is hùn manier om dat te krijgen. In dezelfde categorie kan je ook het sociaal bewuste nummer "Little Mama" plaatsen, over een moeder die haar kind zonder man moet opvoeden. Tja, life…

Zoals het hedendaagse r&b- en hiphopartiesten past, konden op deze eersteling de obligate doorzichtige bubblegum liefdesliedjes niet ontbreken. Of heeft iemand het scenario "your man isn’t treating you right, dump him and take me on" nergens eerder gehoord? En het lijkt wel alsof geen enkele r&b- en hiphopact het kan maken zonder slijmerige uitingen van verliefdheid, waar sommige hedendaagse would be-hiphoppers een patent op lijken te hebben. Skippen dus die crap: "I Know You’re There", "Don’t Matter" en "Baby Boy"!

Dat ze iets leuks kunnen doen met oud materiaal, bewijzen BB met "Ain’t What You Do" een bewerking van het oude Banarama-nummer. In de UK is de derde single, "Favourite Things" gebaseerd op een liedje uit The Sound of Music en daar zijn ze heel trots op. Vreemd genoeg staat dat nummer niet op de plaat. Hun tweede single, "OK", daarentegen is wel terug te vinden en is een leuke opvolger voor "Nu Flow". Als je deze laatste wist te pruimen, dan zal je dit liedje ook wel lusten.

Onze conclusie? Nu Flow is een leuk album om een feestje mee te bouwen. Niet meer, niet minder. Als je gewoon op zoek bent naar muziek waar de fun er praktisch afstraalt dan is dit zeker een optie. Het is zeker niet het slechtste dat je in dit genre kan vinden, maar ze hebben wel goed naar hun voorgangers geluisterd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

vier + 17 =