Torres :: Collect

Pech voor wie blij was met de gelukkige Torres van vorige plaat Thirstier. Afgaand op nieuwe single “Collect” is Torres deze keer boos. Wat zeggen we? Ze klinkt zo pissig dat we dekking zouden zoeken, als het niet zo goed klonk.

Want geef toe: die knarsende gitaren van dat vorig album, die waren stiekem toch gemaakt om eens goed razernij mee uit te zweten? Torres weet als geen ander hoe ze haar gitaar nijdig en woest moeten laten schuren, en deze keer is er geen pandemie die met positiviteit moet bevochten worden. We mogen weer klagen en zagen als weleer, welaan dan: hier is “Collect”, het eerste teken van leven van What An Enormous Room – nu al de beste albumtitel van 2024 – dat in januari verschijnt.

“I know what you expect / You expect to be first / You claim what you didn’t earn”, gaat het over een chille synth en dat is dat. Met “Is that what you deserve?”, gaat de voet op het distortionpedaal en maakt Mackenzie Scott zich op voor een tirade die net geen drie minuten moet duren om zijn punt te maken. “Did I hit a nerve?”, zingt Scott en dat is een retorische vraag. Natuurlijk. En ’t is er een van de goeie soort.

Konkurrent

recent

Hozier

8 december 2023Vorst Nationaal, Brussel

The Last Dinner Party

8 december 2023Vorst Nationaal, Brussel

Pauline de Bok :: De Poel

Ja, het klimaat verandert. En ja, dat zien we...

Go_A

Trix, Antwerpen

Stick To Your Guns

6 december 2023Vooruit, Gent

verwant

Torres

1 september 2022Charlatan, Gent

Niet iedereen heeft zitten kniezen tijdens de lockdowns. Mackenzie...

Hooton Tennis Club + Happyness + Torres:: PIAS NITES, 11 september 2015, Beursschouwburg

Drie jonge bands die de toekomst van PIAS moeten...

Torres :: Sprinter

Het tweede album van Torres is niet gewoon beter...

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in