Jungle :: Talk About It

De voormalige koele kikkers van Jungle zetten met het zwoele “Talk About It” de evolutie verder waarbij ze album na album steeds meer in warmbloedige funkprinsen veranderen. Alsof ze gekust zijn door het pittige lentezonnetje.

Op het nieuwe album van de band is het nog wachten tot augustus, maar de zomer waait al volop in deze nieuwe single. In deze viering in de kerk van de funk wordt gelezen uit het evangelie van Jungle hoe zij het feestje in Kanaän in gang zouden trappen. Intussen ratelen de drums hun biecht in sneltempo af om vervolgens de priester verdwaasd in de biechtstoel achter te laten en samen met de bas de muren op en af te stuiteren. Het tempo jakkert ongenadig verder en Josh Lloyd-Watson and Tom McFarland zingen op de achtergrond in lieflijke koortjes van ooohooohooo.

Met het zonlicht dat doorheen het brandglas veelkleurig op hun bleke gezicht uiteenspat leggen de heren van Jungle in deze swingende gospelmis getuigenis af van die simpele levensvreugde: “What do I got to do? / Start living in the sunshine every day”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twintig − 1 =