Kruder & Dorfmeister :: Johnson

De naam van het Oostenrijkse dj-duo Kruder&Dorfmeister klinkt nog steeds als een duur advocatenbureau, maar het enige pleidooi dat zij houden is er een voor chille triphop en hun muziek heeft meer soul in zich dan dat de duivel advocaten heeft. Als voorsmaakje op hun nieuwe album verscheen vandaag “Johnson”.

De haast ongrijpbare K&D kunnen onmogelijk van een grote output beschuldigd worden. In plaats van voor snel succes te gaan (zoals ze hadden kunnen doen na hun Dj-Kicks en The K&D Sessions) laten ze de boel liefst lang pruttelen, terwijl ze ondertussen onverdroten blijven zoeken naar nieuwe ingrediënten. Je moet de mensen op hun honger laten zitten om ze daarna in te pakken met die lekker dik geworden saus waarin alle smaken vloeiend in elkaar overgaan.

“Johnson” begint met pulserende bleeps als op een radarscherm, voorbode van naderend onheil. Uit de mist van ruis doemt een ontlichaamde soulstem op. Nostalgie wordt stijlvol met futurisme gecombineerd, wanneer die typische hip hop drums invallen. Repetitief dwingt de slome, trippy beat je richting zetel om te gaan vegeteren na een lange werkweek. Bewijzen hebben we niet, maar op basis van vroegere muziek kunnen we hier van een motief spreken. K&D zijn schuldig op basis van profiling, edelachtbare.

“Johnson” zal te vinden zijn op het nieuwe album 1995.

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

2 × twee =