Hudson Mohawke :: Spruce Illest Bumper

Vandaag liet Hudson Mohawke onverwacht een mixtape op de wereld los. Nu die sonische splinterbom na de eerste beluistering onze gehoorgang stevig heeft uitgekuist, kunnen we “Spruce Illest Bumper” alvast als een hoogtepunt aanstippen.

Het nummer kent al enkele jaren een clandestien leven op andere mixtapes, maar krijgt hier nu een officiële release. Niet dat er aan enig officieel decorum wordt gedaan bij Mohawke. De vibe is die van aan de deur achtergelaten subtiliteit, een dikke hummer geparkeerd op het voetpad van goed fatsoen of boeren die vrijelijk gelaten worden bij uw moeder aan tafel. De bas drilt dieper dan uw nieuwe tandarts die met z’n verdacht gespierde armen de breekhamer op uw gebit loslaat, terwijl u zowel schreeuwerige sirenes als een met helium beademde melange van aan elkaar geplakte tekstflarden van Beyonce, Outkast en vele anderen hoort galmen in uw hoofd.

Een nummer als een Vincent Vega-gewijs adrenalineshot recht in ons hart, dat in tijden van lockdowns haast vergeet wat pompen is.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

twee × 2 =