Brutus :: Cemetery (live)

Ook voor Brutus zag 2020 er aanvankelijk veelbelovend uit: een tour door de USA, een druk festivalseizoen en als klap op de vuurpijl het voorprogramma van Foo Fighters spelen in Parijs. Een steil opwaartse weg die vorig jaar met het fantastische, intense Nest was ingezet. Maar die begin dit jaar abrupt werd onderbroken. Hoe rampzalig ook, het trio blijft trouw aan zichzelf door niet bij de pakken te blijven zitten.

En een liveband pur sang als Brutus doet dat door uit te pakken met een dubbele liveplaat die op 23 oktober zal verschijnen op dubbel-cd, -LP en op alle streamingdiensten. Toen de band alle tourplannen in rook zag opgaan, zijn ze in hun archieven gaan snuisteren en botsten er op volledige opnames van een concert in de Gentse Handelsbeurs in mei vorig jaar. Met in het publiek vele vrienden en familie – dat concert was hun thuiskomst na het eerste, intensieve tourluik rond tweede plaat Nest.

Brutus geeft nu de clip vrij van tweede single uit Nest, “Cemetery”, en bevestigt wat de twee eerdere vrijgegeven songs, openingsnummer “Fire” en “Sugar Dragon” (die vindt u hier), al lieten horen: dat de band goed gerodeerd en onder stoom staat te spelen. Zelf noemen ze deze liveversies beter dan de studioversies, daar valt voor deze eerste songs al zeker iets voor te zeggen. Wie de band vorig jaar aan het werk zag, kan dit beamen – we herinneren ons nog de splinterbom in het voorprogramma van Cult Of Luna eind vorig jaar in Trix. Je hoort een band die z’n eigen sound verbreedt en vooral verdiept.

Op de dag dat we even moeten bekomen van de nieuw opgelegde “sociale lockdown” en de wortel van concerten en festivals weer een heel eind verder van onze neus wordt gehouden, is dit “Cemetery” toch een beetje zalf op de wonde. Veel dichter bij een live-ervaring komen we dit jaar niet. Hier kan u de plaat alvast pre-orderen. Op de hoes is de pluszoon van bassist Peter Mulders te zien, die de setlist van de avond voor de band aan het opschrijven is.

Die setlist is/was als volgt:

Fire
Cemetery
Horde II
Drive
War
Justice de Julia II
Child
Space
Techno
Distance
All Along
Sugar Dragon
Baby Seal

“Cemetery” kan u hier beluisteren:

 

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in

elf + dertien =