Richard Thompson, DJ Shadow, Herbie Hancock e.a. komen naar OLT Rivierenhof

OLT Rivierenhof heeft ook vandaag weer een flinke lading nieuwe namen in petto. De Arenberg ontvangt gedurende de zomermaanden o.a. DJ Shadow, Richard Thomson, Herbie Hancock, Het Zesde Metaal, Damien Jurado en John Prine.

OLT Rivierenhof start een pak vroeger deze zomer, want DJ Shadow opent op zondag 14 juni het nieuwe festivalseizoen. We verwelkomen dit jaar ook enkele internationale klasbakken. Op 21 juni brengt de 70-jarige singer-songwriter en gitaargoeroe Richard Thompson een intiem soloconcert.
Jazzlegende Herbie Hancock viert dit jaar zijn 80e verjaardag en speelt een exclusieve set op 5 augustus. Groundation is de absolute Amerikaanse vaandeldrager van rootsregggae, de negenkoppige band brengt jazzy blazers, krachtige solo’s en soulvolle vocals naar ons magische OLT op 16 juli. John Prine moest noodgedwongen zijn show in De Roma aflassen, op 26 augustus speelt de legendarische Grammy-winnaar na 15 jaar eindelijk op Belgische bodem.

West-Vlaanderen boven deze keer, met Het Zesde Metaal en Brihang. Damien Jurado, songsmid uit Seattle, laat zijn indie-pareltjes op ons los op dezelfde avond als Het Zesde Metaal (15 juli). Brihang brengt wervelwind en bijzondere rapper Typhoon mee op 13 augustus. Deze zomer wordt er eveneens heel wat afgelachen. Hans Teeuwen staat op 22 en 23 augustus in OLT met zijn gloednieuwe show Nou Lekker Dan. Ook Vlaamse topcomedian Bart Cannaerts doet er nog een extra show bij op 2 juli, aangezien zijn eerste voorstelling op 5 juli razendsnel uitverkocht was. Muziek voor groot en klein en tevens vaste waarde in de zomer: Kapitein Winokio, Mevrouw De Poes en de matrozen brengen heerlijke zomerliedjes op kindermaat  op 27 juni!

Alle info: www.oltrivierenhof.be.

recent

The Jesus and Mary Chain

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Hoe moeilijk kan het zijn om een geluidsman eens...

James Brandon Lewis Quartet

23 april 2024Ancienne Belgique, Brussel

Back to Black

De titel van Sam Taylor-Johnsons jongste film verwijst naar...

Salem

De 'mean streets' van Marseille vormden al eerder het...

Stake :: ”Ik zie ons nog wel doorgaan tot we baarden hebben als ZZ Top”

We hebben het met de manager gecheckt: bedoelde hij...

verwant

Het Zesde Metaal :: ”Toms schoenen zijn groot om te vullen”

Sommige platen worden geboren uit vreugde, sommige uit verdriet....

Het Zesde Metaal :: Het langste jaar

Wannes Cappelle was in 2022 in rouw door het...

#So2023: Het Zesde Metaal :: Het langste jaar

Schoonheid en verlies liggen al te vaak lepeltje tegen...

DJ Shadow :: Action Adventure

Over het debuut Endtroducing... (1996) is iedereen het eens...

Herbie Hancock

15 juli 2023Gent Jazz

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Schrijf uw reactie
Vul hier uw naam in